2013 YAZ KUR’AN KURSLARI EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

(EHYS) http://ehys.diyanet.gov.tr

KULLANIM TALİMATLARI

I- KULLANICI İŞLEMLERİ:

I- KURS ( FİZİKSEL MEKÂN) AÇILIŞ İŞLEMLERİ:

1. Mevcut Şifre;
    1. a.      İKYS, Fetva ve EHYS sistemlerinin kullanımı için ortak şifrelendirme sistemine geçilmiştir. Daha önceden bu programlardan birini kullanan personel, sisteme giriş işlemini, mevcut şifresini kullanarak yapacaktır.

1. Yeni Kullanıcı;
    1. a.      Anılan programlardan her hangi birini daha önceden kullanmayan personel için programın ana giriş ekranında, “Yeni Kullanıcı” butonu bulunmaktadır. Ayrıca “Giriş” butonunun hemen yanında giriş sürecini anlatan yardım videosu bulunmaktadır. Bu alandan işlem yaparak yeni kullanıcı tanımlaması yapılabilir.

1. Yetki İşlemleri;
    1. a.      Kullanıcı kayıtlarının ardından yetkilendirme işlemlerini yapacak  personele ortak yetkilendirme alanı açılmış olup, ekte yer almaktadır.

1. Kurs açılış talepleri;
    1. a.      28.05.2013 tarihinden itibaren kurs açma talepleri sistem üzerinden “Kurs ve Kurs Başvuru işlemleri” menüsünün içerisinde yer alan  “Kurs Başvurusu Yap” butonu kullanılarak yapılacaktır.
    2. b.      Kurslara ait bilgiler açılan pencerede doldurulacak ve muhakkak ilgili form ve resimler sistem üzerinden kaydedilecektir.
    3. c.       Anılan tarihten itibaren Başkanlık merkezine herhangi bir evrak gönderimi yapılmayacak, yapılan başvurular ise dikkate alınmayacaktır.

1. Kur’an Kursları ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Bilgilerinin Güncellenmesi:
    1. a.      İl ve ilçelerde açık olan mevcut kurslarının aktarımı tamamlanmış olup, mevcut kurslara ait veriler 05.06.2013 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar “Onaylanan Kurslar İçin Bilgileri Düzenle” menüsünde yer alan “Düzenle” butonu ile güncellenecek, kurslara ait resim ve diğer formlar  sistem üzerinden kaydedilecektir.

1. Kursa Derslik Tanımlama
    1. a.      Güncelleme işlemleri tamamlanan kursların derslik bilgileri “Kurs Derslik Tanımlama İşlemleri “”menüsü başlığı altında yapılacak, bu işlemlerin eksik yapılması veyahut yapılmaması durumunda kurslara kursiyer kaydı alınamayacaktır.

1. Kurs Yöneticisi Tanımlama
    1. a.      Kurslarda bulunan öğreticiler arasından görevlendirilen yöneticilerin “Kurs Yönetici Tanımlama” menüsü başlığı altında kurslara tanımlamaları sistem üzerinden yapılacak, 28.05.2013 tarihinden itibaren Başkanlık merkezine yönetici görevlendirilmeleri ile ilgili evrak gönderilmeyecektir.

II- YAZ KUR’AN KURSLARININ AÇILIŞI, ÖĞRETİCİ VE KURSİYER KAYIT İŞLEMLERİ:

1. Yaz Kur’an Kurslarının Tanımlanması;
    1. a.      Birimler tarafından açılması planlanan kurslar ve bu kurslarda görev alacak personel “Yaz Kur’an Kursu İşlemleri” /“Öğretici ve Kursiyer İşlemleri” menüsü başlığı altında yer alan “Yeni Kayıt”  butonu kullanılarak yapılacaktır.
    2. b.      Tanımlamaların ardından öğreticiler tarafından uygulama esaslarında belirtilen tarihler arasında kursiyer girişleri yapıldıktan sonra, “Onaya Gönder” butonu kullanılarak kayıtları tamamlanmış olacaktır.
    3. c.       Öğreticiler tarafından onaya gönderilen kursiyer listelerinin müftülüklerce kontrol edilmesinin ardından “Ek-9” formu yazıcıdan çıktı alınacak ve ilgili birim müftülerince onaylanacaktır.
    4. d.      Müftülerce onaylanmasının ardından, tarih ve sayı numarası verilip sistem üzerinden onay verilecektir.
    5. e.       İmzalanan “Ek-9” formlar müftülüklerce muhafaza edilecek, öğreticiler ise “Ek-9” formlarının çıktılarını sistem üzerinden alacak ve kursta muhafaza edecektir.

III- GÖREVLENDİRME VE ÜCRETLENDİRME

1.  Öğretici Görevlendirme;
    1. a.      Görevlendirmeler, “Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt Ve Pansiyonları Yönergesi” ‘nin 58. Maddesi hükmünce uygulanacaktır.

Program üzerinde hiçbir şekilde personel kaydı tutulmayacak olup, görevlendirmeler İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce kullanılan, İKYS (http://ikys.diyanet.gov.tr) programı üzerinden yapılacaktır.

1. 2.      Ücretlendirme
    1. a.      Yaz Kur’an kurslarında mevzuatın ön gördüğü sayı kadar öğrencisi bulunan görevlilere ek ders ücreti ödenecektir.

1. b.      Söz konusu ek dersler program tarafından kursiyerlerin sisteme kayıt tarihine ve sayılarına göre hesaplanacak olup,  ek derslere ait “Tahakkuk Cetveli” program üzerinden alınacak ve kesinlikle elle doldurulmayacaktır. Elle doldurulan ve kontrolü sistem tarafından yapılmayan listelere ödeme yapılmayacaktır.

IV- YARDIM DÖKÜMANLARI

Sistemin kullanımı hakkında eğitim videoları hazırlanmış olup, bu eğitimlere sisteme giriş yapıldıktan sonra “Yardım Videoları” başlığı altında ulaşılabilecek, hazırlanan eğitim videoları müftülüklerce kurslarda görev alacak personele izletilecektir.

Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv      5293 kez okundu

ilçe Müftümüz